Qui som els Rodadors?

Amics

Bàsicament, els Rodadors som un grup d'amics als qui els uneix la mateixa passió: la bicicleta. Tenim companys amb tot tipus de bicicleta i amb tots tipus de nivell. Et convidam a saber un poc més de nosaltres.
 

2007 - 2024

— LA NOSTRA HISTÒRIA —

Els orígens de l'actual Club de Ciclisme Rodadors es remonta a l'any 2007 amb l'aparició dels Algaidimonis on, sense més pretensió, era un grup d'amics amb una afició en comú: la bicicleta. Eren temps on no sabíem ni el que eren bicicletes de "carbono".... i les nostres bicicletes de muntanya eren autèntiques relíquies amb suspensions prehistòriques.... El fet es que aquell grup d'amics va anar cresquent i es va formalitzar realitzant sortides cada cap de setmana. Diuen que encara es veu alguna de les dues equipacions que varen fer donant voltes per el poble...

No tots els ciclistes algaidins eren algaidimonis, sorgiren més grups d'amics com els On Brnm i altres grupetes amb ni tan sols nom formal.... Es per això, i aprofitant que el Club Trotadors d'Algaida ens donà el seu suport, varem integrar una secció de ciclisme dins d'aquell Club.

Era l'any 2014 quan els Trotadors eren, per fi, part dels Clubs Federats a la Federació Balear de Ciclisme.... ja podíem agrupar a totes les "grupetes" d'Algaida dins una a l'hora de fer "equip" al poble i poder aconseguir grans fites. Cap grupeta conserva la seva identitat, però ja tenim un nom de batalla en comú per a les nostres aventures! Ara si que ja sabem el que son les bicis de "carbono", bicis de doble suspensió i rodes de 29".... fins i tot ja en tenim alguna dins del Club!

Foren uns anys molt productius a nivell de Club: ferem moltes i variades equipacions, participàrem a una gran quantitat de curses de BTT arreu de l'Illa, sortírem de viatge amb les nostres bicicletes i sobretot ens divertírem molt a les sortides setmanals

Finalment, al 2018, ens varem envalentonar fort.... i organitzàrem la primera gran cursa de resistència a Algaida: la I Volta Algaida BTT, que gràcies a l'Ajuntament d'Algaida, als propietaris de les finques per on pasàrem i a les Vinyes de Ca'n Majoral, aconseguirem el somni de molts de nosaltres i realitzàrem una cursa que va tenir molta repercusió mediàtica i un gran èxit de participació. Allà varem veure guanyar al nostre veïnat "adoptat" Lluis Mas.

L'any 2019 va esser un any de tràmit ja que, per problemes diversos, no varem poder dur a terme la cursa, no obstant això, si que ferem una Trobada BTT amb més de 200 bicicletes rodant per els nostres camins i una bona berenada a Cura. També va esser molt important per a nosaltres per l'entrada del patrocinador FIBWI a la secció de ciclisme. Es començava a gestar el Club nou...

Ja dins el 2020, vàrem decidir separar les seccions de muntanya i de ciclisme, així que endavant! Després d'arreglar tots els papers (no sense problemes a causa de la pandèmia del COVID-19), finalment al mes d'Octubre ja teníem el Club constituït, amb nova junta directiva, fitxa federativa i a punt per partir. Aquest mateix any, baix d'unes fortes mesures COVID-19, organitzàrem amb GRAN EXIT la II Volta Algaida BTT.

L'any 2021 ha estat un any de consolidació del Club i sobretot, de la III Volta Algaida BTT, que va tenir una participació de 300 ciclistes i s'ha consolidat com una de les curses més nombroses i amb un recorregut més espectacular del calendari de resistència Balear.

A partir d'aquest moment, la prova algaidina s'ha consolidat com una de les clàsiques del calendari balear ja que el seu circuit discorr per paratges i ubicacions inmillorables. 

Tambe varem començar a organitzar sa carrera de Santa Anetta, modalitat de ciclisme en linea en circuit urbà Es la carrera més antiga de Mallorca d'aquesta modalitat, mes de 60 anys. Es dur a terme dintre del marc de les Festes de Sant Jaume del municipi d'Algaida Compta amb més de 150 participants.

Estructuració: El Club Esportiu Rodadors destaca per la seva faceta organitzadora d'esdeveniments esportius de tot tipus relacionats amb el ciclisme. Si bé, el Club compta amb dues areas col·lectives molt integrades i estructurades: Per un costat compta una teixit social de més de 120 socis els qual practiquen el ciclisme en totes les modalitats. I per altra banda, compta amb un Equip de Competició BTT el qual disputa tot el calendari balear i part del nacional en la modalitat de MTB.

Els Rodadors Club Esportiu ha nascut.... i promet fer molta feina i donar moltes sorpreses i alegries! Gràcies per formar-ne part!


Moments...